Pup info

Wij verwachten de komende tijd geen nestjes.

Af en toe fokken wij een nestje. Het nestje fokken wij volgens de regels van de Jack Russell Vrienden Vereniging. De ouderdieren zijn nagekeken op Patella Luxatie en hebben hier goede uitslagen op. Ook worden de ogen nagekeken door een ECVO specialist, dit is jaarlijks terugkerend zolang er met de desbetreffende hond word gefokt.

 

Wij willen bij de nieuwe eigenaren ook een goed gevoel krijgen en andersom natuurlijk ook. Wij zien graag dat er met de pup/hond veel word ondernomen want het zijn geen honden om heel de dag alleen te laten. Ze vinden het geweldig om met de baas erop uit te trekken en/of te sporten.

 

Al onze honden leven in huis en zo ook de pups. Op deze manier wennen ze aan de vele normale huiselijke geluiden. Als de pups drie weken oud zijn kunnen de potentiele eigenaren kennis komen maken met ons, onze honden, de moeder hond en natuurlijk de pups. Waarom pas bij drie weken? Dat is omdat wij de moederhond en haar pups eerst de rust gunnen. Rond de 10 dagen gaan de oogjes open bij de pups en daarna gaan ze de boel langzaam aan verkennen en beginnen ze ook met elkaar wat te spelen.

 

Na 3 weken krijgen ze ook meer ruimte ofwel hun ren word een stuk groter gemaakt zodat ze kunnen spelen met elkaar en het vele speelgoed. Ook gaan ze meerdere keren per dag met z'n alle (of ook vaak alleen) los in de woonkamer en tuin. Ze maken dan kennis met de andere Jack Russells en de kat die helemaal weg is van pups.

 

Rond de 6-7 weken komt de Raad van Beheer langs om de pups de chippen en met 8 weken mogen de pups richting de nieuwe eigenaren. De pups gaan bij ons niet allemaal op dezelfde dag weg, dit word verspreid over de week dit vinden wij fijner voor de moederhond.